Rzodkiewka Carmen

Rzodkiewka

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • Rzodkiewka Carmen

    2.25

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna o okresie wegetacji ok. 35 dni (od wysiewu do zbioru pierwszych zgrubień). Polecana do uprawy wiosennej pod osłonami oraz wiosennej i jesiennej w gruncie. Tworzy zgrubienia kuliste do kulistospłaszczonych, średnie i duże jednobarwne, karminowoczerwone, o cienkiej skórce z matowo białym miąższem. Zgrubienia zachowują długo dobrą jakość konsumpcyjną – nie parcieją.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Carmesa

    2.25

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna. Tworzy duże (o średnicy 3-5cm) okrągłe zgrubienia w kolorze czerwonym. Odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe i gąbczenie struktury miąższu. Polecana jest do pędzenia pod osłonami oraz do uprawy w otwartym gruncie wiosną, latem i jesienią. Rzodkiewkę uprawia się z siewu wprost do gruntu, nasiona wysiewa się od lutego w przypadku pędzenia pod osłonami w rozstawie 20×3-4cm na głębokość 1,5-2 cm, w pełni rozwinięte zgrubienia zbiera się po ok. 30 dniach od wysiewu. W przypadku uprawy tej odmiany w otwartym gruncie nasiona wysiewa się od połowy kwietnia do września, pamiętając o przerwie w wysiewaniu w czerwcu i lipcu. Zbiory rzodkiewki rozpoczynają się od połowy maja i mogą być powtarzane do października w zależności od częstotliwości wysiewu. Rzodkiewkę należy siać obok: pomidorów, marchwi, fasoli zwyczajnej, boćwiny. Sałata, marchew i szpinak chronią przed pchełkami .Między grządki warto wsiać rzeżuchę , rumianek i trybulę. Nie siejemy obok cebuli zwyczajnej i ogórków.

    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji jest pierwszą nowalijką, zawiera również znaczące ilości witaminy C oraz witaminy z kompleksu B, żelazo i olejki gorczyczne, składniki tak potrzebne naszemu organizmowi na wiosnę. Rzodkiewka ma duże zastosowanie w gospodarstwie domowym, może być spożywana na świeżo jak i po ugotowaniu. Gotowana jest polecana dla osób z problemami żołądkowymi.

    Quick View
  • Rzodkiewka Diana

    2.11

    Raphanus sativus L.

    Odmiana średnio wczesna o okresie wegetacji 30-35 dni. Polecana do uprawy pod osłonami oraz w otwartym gruncie przez cały okres wegetacji. Cechują ją wysoka odporność na wybijanie w pędy kwiatostanowe nawet w okresie uprawy latem. Tworzy duże, okrągłe, fioletowe z białym końcem zgrubienia o białym matowym miąższu o bardzo przyjemnym smaku i strukturze. 

    Rzodkiewkę uprawia się z siewu wprost do gruntu, nasiona wysiewa się od lutego w przypadku pędzenia pod osłonami w rozstawie 20 x 3-4cm na głębokość 1,5-2cm. W pełni rozwinięte zgrubienia zbiera się po 28 dniach od wysiewu. W przypadku uprawy tej odmiany w otwartym gruncie nasiona wysiewa się od połowy kwietnia do września, pamiętając o przerwie w wysiewaniu w czerwcu i lipcu. Zbiory rzodkiewki rozpoczynają się od połowy maja i mogą być powtarzane do października w zależności od częstotliwości wysiewu. Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla warzyw ciepłolubnych – pomidora, papryki, ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Ester

    2.11

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna, o okresie wegetacji 28-32 dni od wysiewu nasion. Polecana do pędzenia i uprawy w otwartym gruncie przez cały okres wegetacji. Tworzy okrągłe, czerwone zgrubienia. Odmiana jest odporna na pękanie, wybijanie w pędy kwiatostanowe i zmiany struktury miąższu. Polecana jest do uprawy w otwartym gruncie wiosną, latem i jesienią.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Faraon

    2.11

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna o okresie wegetacji 28-32 dni. Tworzy duże, okrągłe, czerwone zgrubienia. Odmiana jest odporna na pękanie i wybijanie w pędy kwiatostanowe. Polecana jest do pędzenia pod osłonami oraz do uprawy w otwartym gruncie wiosną i jesienią.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Felicja WYPRZEDANE

    0.00

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna, o okresie wegetacji 32-37dni od wysiewu nasion. Tworzy zgrubienia paluszkowe, purpurowe z białym końcem. Odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe i gąbczenie struktury miąższu. Polecana jest do pędzenia pod osłonami oraz do uprawy w otwartym gruncie wiosną i jesienią. Rzodkiewkę uprawia się z siewu wprost do gruntu, nasiona wysiewa się od lutego w przypadku pędzenia pod osłonami w rozstawie 20×3-4 cm na głębokość 1,5-2 cm, w pełni rozwinięte zgrubienia zbiera się po ok.30 dniach od wysiewu. W przypadku uprawy tej odmiany w otwartym gruncie nasiona wysiewa się od połowy kwietnia do września, pamiętając o przerwie w wysiewaniu w czerwcu i lipcu. Zbiory rzodkiewki rozpoczynają się od połowy maja i mogą być powtarzane do października w zależności od częstotliwości wysiewu. Rzodkiewkę należy siać obok: pomidorów, marchwi, fasoli zwyczajnej, boćwiny. Sałata, marchew i szpinak chronią przed pchełkami. Między grządki warto wsiać rzeżuchę, rumianek i trybulę. Nie siejemy obok cebuli zwyczajnej i ogórków.

    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji jest pierwszą nowalijką, zawiera również znaczące ilości witaminy C oraz witaminy z kompleksu B, żelazo i olejki gorczyczne składniki tak potrzebne naszemu organizmowi na wiosnę. Rzodkiewka ma duże zastosowanie w gospodarstwie domowym, może być spożywana na świeżo jak i po ugotowaniu. Gotowana jest polecana dla osób z problemami żołądkowymi.

    Quick View
  • Rzodkiewka Lada

    2.25

    Raphanus sativus L.

    Odmiana średnio wczesna o okresie wegetacji 33-37dni. Polecana do uprawy pod osłonami oraz w otwartym gruncie przez cały okres wegetacji. Cechują ją wysoka odporność na wybijanie  w pędy kwiatostanowe nawet w okresie uprawy latem. Tworzy duże, okrągłe, czerwone zgrubienia. Rzodkiewkę uprawia się z siewu wprost do gruntu, nasiona wysiewa się od lutego w przypadku pędzenia pod osłonami w rozstawie 20 x 3-4cm, na głębokość 1,5-2cm. W pełni rozwinięte zgrubienia zbiera się po 28 dniach od wysiewu.

    W przypadku uprawy tej odmiany w otwartym gruncie nasiona wysiewa się od połowy kwietnia do września, pamiętając o przerwie w wysiewaniu w czerwcu i lipcu. Zbiory rzodkiewki rozpoczynają się od połowy maja i mogą trwać aż do października w zależności od częstotliwości wysiewu.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Lidka

    2.11

    Raphanus sativus L.

    Odmiana  średnio wczesna, o okresie wegetacji 35-39 dni od wysiewu nasion. Zgrubienia okrągłe czerwone. Tworzy, okrągłe, czerwone zgrubienia. Odmiana jest odporna na pękanie i zmiany struktury miąższu. Polecana jest do uprawy w otwartym gruncie wiosną, wczesnym latem i jesienią.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Mila

    2.25

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna, o intensywnym wzroście, do uprawy pod osłonami i w gruncie. Tworzy zgrubienia cylindryczne, o długości 4-4,5 cm, czerwone z białym końcem, o łagodny miąższu, intensywnie białym, odpornym na parcenie. Odmiana jest przystosowana do jednokrotnego zbioru.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Poloneza

    2.25

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna, o okresie wegetacji 29-33 dni od wysiewu nasion. Tworzy zgrubienia okrągłe, czerwono – białe. Odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe i gąbczenie struktury miąższu. Polecana jest do pędzenia pod osłonami oraz do uprawy w otwartym gruncie wiosną i jesienią.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
  • Rzodkiewka Slovana

    2.11

    Raphanus sativus L.

    Odmiana wczesna o okresie wegetacji 32-35 dni od wysiewu nasion. Polecana do zimowej uprawy, pędzenia pod osłonami oraz do wczesnej uprawy w otwartym gruncie. Tworzy zgrubienia typu paluszek, czerwone z białym końcem.
    Rzodkiewka jest cennym warzywem ze względu na krótki okres wegetacji -doskonale nadaje się jako przedplon dla pomidora lub ogórka.

    Quick View
X