Rukiew wodna – nowość

Rukiew wodna

Wyświetlanie jednego wyniku

  • Rukiew wodna – nowość

    2.11

    Nasturtium officinale

    Jedno z najzdrowszych warzyw świata.
    Rukiew wodna znana jest przede wszystkim ze swoich antynowotworowych właściwości. Jej spożywanie wpływa na zmniejszenie ryzyka nowotworów, zwalcza wirusy i infekcje, zapobiega depresji i poprawia samopoczucie, oczyszcza krew z toksyn, zmniejsza zmarszczki i zapobiega kolejnym, pobudza trawienie i ruchy perystaltyczne jelit, zapobiega chorobom serca i wspomaga jego funkcjonowanie, poprawia stan skóry.
    Częścią jadalną są łodygi i liście, które można dodawać do kanapek, sałatek, do zup, sosów oraz dań z makaronu.

    Rukiew wodna jest rośliną wieloletnią, wymaga okrywania na czas zimy, lub w przypadku uprawy w pojemnikach przechowywania w pomieszczeniu. Dobrze rośnie w miejscach zacienionych, w miejscu nasłonecznionym staje się bardziej pikantna w smaku. Roślina do prawidłowego wzrostu potrzebuje dużej wilgotności podłoża.

    Quick View
X