Ogórek konserwowy Aladyn mieszaniec WYPRZEDANE

Ogórek konserwowy

Wyświetlanie wszystkich wyników: 18

  • Ogórek konserwowy Aladyn mieszaniec WYPRZEDANE

    Cucumis sativus L.

    Odmiana bardzo plenna i stabilna w plonowaniu. Rośliny o ograniczonym wzroście tworzą owoce wyrównane w wielkości i kształcie, krótkie, z niewielką ilością małych brodawek, łatwo oddzielające się od szypułek. Odmiana o bardzo dużej tolerancji wobec mączniaka rzekomego z kompleksową odpornością na podstawowe choroby ogórka. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania.

     

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Alice mieszaniec 3G

    3.09

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna, tworząca owoce jasnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie . Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo.

    Odmiana jest odporna na: wirus mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirusa żółtej mozaiki cukinii, wirusa żółtej mozaiki ogórka.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Altaj 3G

    3.09

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna, tworząca owoce jasnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Odmiana odporna na: wirusa mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirus żółtej mozaiki cukinii. Wysoki poziom odporności pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych.

    Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Altaj 5G

    3.09

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna, tworząca owoce jasnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Odmiana odporna na: wirusa mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirus żółtej mozaiki cukinii. Wysoki poziom odporności pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych.

    Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Anulka mieszaniec typ korniszon

    2.81

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna. Tworzy owoce bardzo krótkie i kształtne, o jasnozielonej barwie i małych brodawkach. Owoce należy zbierać codziennie. Odmiana bardzo tolerancyjna wobec mączniaka rzekomego, wirusa zwykłej mozaiki ogórka oraz odporna na parcha dyniowatych. Bardzo dobra zdrowotność pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Cezar mieszaniec

    3.51

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna. Tworzy ciemnozielone owoce z jasnymi smugami, o delikatnej skórce, cylindryczne, smaczne z rzadko rozsianymi brodawkami z białymi kolcami, bardzo kształtne, wyrównane. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania. Posiada odporność na mączniaka prawdziwego, parcha dyniowatych, wirusa zwykłej mozaiki ogórków oraz wysoką tolerancję wobec mączniaka rzekomego i kanciastej plamistości.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Corveta mieszaniec 3G

    2.81

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna bardzo plenna, tworzy ciemnozielone owoce, o delikatnej skórce, cylindryczne, smaczne z rzadko rozsianymi brodawkami z białymi kolcami. Owoce nie posiadają goryczy, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Odmiana odporna na:  wirusa mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirus żółtej mozaiki cukinii i wirusa żółtej mozaiki ogórka. Wysoki poziom odporności pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Corveta mieszaniec 5G

    2.81

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna bardzo plenna, tworzy ciemnozielone owoce, o delikatnej skórce, cylindryczne, smaczne z rzadko rozsianymi brodawkami z białymi kolcami. Owoce nie posiadają goryczy, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Odmiana odporna na:  wirusa mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirus żółtej mozaiki cukinii i wirusa żółtej mozaiki ogórka. Wysoki poziom odporności pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Ela mieszaniec

    3.51

    Cucumus sativus L.

    Odmiana średnio wczesna, tworząca owoce jasnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo. Odmiana jest odporna na: wirus mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego.

    Ogórki wysiewa się bezpośrednio do gruntu, optymalny termin siewu to połowa maja, nasiona wysiewa się na głębokość  około 2cm w rozstawie 67,5×8-15cm. Nasiona ogórków można wysiewać również wcześniej nawet w drugiej dekadzie kwietnia, wówczas należy przykryć rzędy agrowłókniną lub folią perforowaną, odkryć po 15 maja gdy minie ryzyko przymrozków. Zbiór ogórków rozpoczyna się  w pierwszych dniach lipca i w sprzyjających warunkach może trwać do września.

    Siew połowa V
    Rozstawa 67,5×8-15cm
    Głębokość 2cm
    zbiór połowa VII-IX
    Quick View
  • Ogórek konserwowy Julian mieszaniec typ kwaszeniak

    3.65

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio późna, grubobrodawkowa, plenna, dająca owoce dobrej jakości. Tworzy owoce kształtne, zielone ze smugami do ½ długości owocu, z brodawkami średniej wielkości z białymi kolcami.  Odmiana bardzo tolerancyjna wobec mączniaka rzekomego i odporna na parcha dyniowatych. Owoce tej odmiany polecane są do kwaszenia. Owoce bardzo długo zachowują dobrą jakość. Bardzo dobra zdrowotność pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Marieta mieszaniec – nowość

    3.93

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna, plenna tworzy owoce zielone z lekkimi paskami, z rzadko rozsianymi brodawkami. Odmiana odporna na: wirusa mozaiki ogórka, parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirus żółtej mozaiki cukinii. Wysoki poziom odporności pozwala na znaczne ograniczenie zabiegów ochronnych. Owoce tej odmiany polecane są do spożywania w miarę dorastania oraz przygotowywania przetworów zimowych czyli konserwowania i kwaszenia.

     

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Odys mieszaniec

    3.09

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna, bardzo plenna i stabilna w plonowaniu. Rośliny o silnym wzroście tworzą owoce średniej długości i średniej wielkości, kształtne, tępo zakończone, bez goryczy o średniej liczbie brodawek, zielone, z delikatnymi, jaśniejszymi smugami.

    Odmiana wyróżnia się kompleksową odpornością na choroby, zwłaszcza na mącznika rzekomego oraz odpornością na chłody. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Parys mieszaniec WYPRZEDANE

    0.00

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna plenna i stabilna w plonowaniu. Rośliny o bujnym wzroście tworzą owoce wyrównane w wielkości i kształcie, nieco dłuższe, zielone z jasnymi smugami, z niewielką ilością brodawek. Odmiana tolerancyjna wobec mączniaka rzekomego. Odmiana polecana do kwaszenia i przygotowywania przetworów – konserwowania.

    Quick View
  • Ogórek konserwowy Polan mieszaniec

    2.81

    Cucumis sativus L.

    Odmiana średnio wczesna, bardzo wierna w plonowaniu, odporna na parcha dyniowatych. Tworzy owoce cylindryczne, średnio długie, zielone z jaśniejszymi smugami typu grubobrodawkowego, z czarnymi kolcami. Polecana do bezpośredniego spożycia.

    Quick View
  • Ogórek Octopus mieszaniec

    5.90

    Cucumis sativus L.

    Odmiana grubo brodawkowa o przewadze kwiatów żeńskich, średnio wczesna o bardzo silnym wzroście. Cechy tej odmiany: doskonała jakość owoców, wysoki plon oraz wysoka zdrowotność roślin. Tworzy owoce cylindryczne, proporcja długości do szerokości 3:1, z rozjaśnionym końcem oraz jasnymi smugami wzdłuż skórki owocu. Cechą charakterystyczną odmiany jest równomierne rozłożone plonowanie i wysoki udział plonu handlowego. Owoce stanowią doskonały surowiec do kwaszenia i konserwowania. Odmiana jest odporna na parcha dyniowatych, tolerancja na mączniaka prawdziwego oraz wirusa mozaiki ogórka, wysoka tolerancja na mączniaka rzekomego.

    Quick View
  • Ogórek partenokarpiczny Alhambra mieszaniec F1 pod osłony i do gruntu

    5.62

    Cucumis sativus L.

    Odmiana do uprawy pod osłonami i w gruncie.
    Odmiana wczesna, partenokarpiczna. Tworząca owoce ciemnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo. Odporna na wirus mozaiki ogórka (CMV), parcha dyniowatych (Ccu), Mączniaka prawdziwego (Px), wirusa żółtej mozaiki dyniowatych (ZYMV), wirusa żółtej mozaiki ogórka (CVYV). Uprawa w gruncie: wysiewa się bezpośrednio do gruntu, około połowy maja, na głębokość  około 2cm w rozstawie 67,5×8-15cm. Nasiona ogórków można wysiewać również wcześniej nawet w drugiej dekadzie kwietnia, wówczas należy przykryć rzędy agrowłókniną lub folią perforowaną, odkryć po 15 maja gdy minie ryzyko przymrozków. Zbiór ogórków rozpoczyna się  w pierwszych dniach lipca i w sprzyjających warunkach może trwać do września.

    Uprawa pod osłonami: wysiew bezpośrednio do doniczek po 15 marca, ok 10 kwietnia rozsadę z doniczek wysadzamy pod osłony. Zbiory ogórków rozpoczynamy w końcu kwietnia – początku maja.

    Partenokarpia – wytwarzanie owoców nasion bez zapylenia. Partenokarpia jest powszechnym zjawiskiem wśród roślin, jednak ogórek jest rośliną rozdzielnopłciową, jednopienną tzn. na jednej roślinie występują kwiaty męskie i żeńskie. Aby rośliny ogórka mogły wytworzyć owoce, ich kwiaty muszą być zapylone przez pszczoły. Odpowiednio prowadzona hodowla pozwoliła uzyskać odmiany ogórka partenokarpicznego, które  tworzą owoce bez zapylenia przez pszczoły, z tendencją do wytwarzanie owoców z małą ilością nasion lub owoców beznasiennych.

    Partenokarpiczne odmiany ogórków gruntowych, są uprawiane pod osłonami w celu uzyskania w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec, ogórków do przetwarzania – bardzo wczesnego uzyskania „ogórków małosolnych”.

    Dla porównania ogórki gruntowe wysiane po 15 maja, w zależności od wczesności odmiany zaczynają owocować w lipcu.

    Siew połowa V
    Rozstawa 67,5×8-15cm
    Głębokość 2cm
    zbiór połowa VII-IX
    Quick View
  • Ogórek partenokarpiczny Orfeus F1 pod osłony i do gruntu

    5.62

    Cucumis sativus L.

    Odmiana do uprawy pod osłonami i w gruncie.
    Odmiana wczesna, partenokarpiczna, tworząca owoce ciemnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie . Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach, w uprawie w gruncie pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Polecana do przygotowywania przetworów – konserwowania, kwaszenia oraz spożywania na świeżo. Odporna na wirus mozaiki ogórka (CMV), parcha dyniowatych (Ccu), Mączniaka prawdziwego (Px), wirusa żółtej mozaiki dyniowatych (ZYMV), wirusa żółtej mozaiki ogórka (CVYV). Uprawa w gruncie: wysiew bezpośrednio do gruntu, ok. połowa maja. nasiona wysiewa się na głębokość około 2cm w rozstawie 67,5×8-15cm. Nasiona ogórków można wysiewać również wcześniej nawet w drugiej dekadzie kwietnia, wówczas należy przykryć rzędy agrowłókniną lub folią perforowaną, odkryć po 15 maja gdy minie ryzyko przymrozków. Zbiór ogórków rozpoczyna się  w pierwszych dniach lipca i w sprzyjających warunkach może trwać do września.

    Uprawa pod osłonami: wysiew bezpośrednio do doniczek po 15 marca, ok 10 kwietnia rozsadę z doniczek wysadzamy pod osłony. Zbiory rozpoczynamy w końcu kwietnia – początku maja.

    Partenokarpia – wytwarzanie owoców bez zapylenia i zapłodnienia. Partenokarpia jest powszechnym zjawiskiem wśród roślin, jednak ogórek jest rośliną rozdzielnopłciową, jednopienną tzn. na jednej roślinie występują kwiaty męskie i żeńskie. Aby rośliny ogórka mogły wytworzyć owoce, ich kwiaty muszą być zapylone przez pszczoły. Odpowiednio prowadzona hodowla pozwoliła uzyskać odmiany ogórka partenokarpicznego, które  tworzą owoce bez zapylenia przez pszczoły, z małą ilością nieżywotnych nasion lub owoców beznasiennych.

    Partenokarpiczne odmiany ogórków gruntowych, są uprawiane pod osłonami w celu uzyskania w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec, ogórków do przetwarzania – bardzo wczesnego uzyskania „ogórków małosolnych”.

    Dla porównania ogórki gruntowe wysiane po 15 maja, w zależności od wczesności odmiany zaczynają owocować w lipcu.

    Quick View
  • Ogórek partenokarpiczny Zuzanna pod osłony i do gruntu

    1.92

    Cucumis sativus L.

    Odmiana wczesna, partenokarpiczna, do uprawy w gruncie i pod osłonami. Tworzy owoce ciemnozielone, walcowate z rzadko rozsianymi dużymi brodawkami. Odmiana plenna nie posiadająca goryczki, ta cecha uwarunkowana jest genetycznie. Wczesność tej odmiany powoduje, że w sprzyjających warunkach pierwsze owoce mogą się pojawić już w pierwszych dniach lipca. Owoce polecane są do przygotowywania przetworów – zwłaszcza na pierwsze małosolne oraz spożywania na świeżo. Odporna na wirus mozaiki ogórka (CMV), parcha dyniowatych (Ccu), Mączniaka prawdziwego (Px), wirusa żółtej mozaiki dyniowatych (ZYMV), wirusa żółtej mozaiki ogórka (CVYV). Tolerancja na mączniaka rzekomego.

    Uprawa w gruncie: wysiew bezpośrednio do gruntu, około połowy maja, na głębokość około 2 cm w rozstawie 67,5×8-15 cm. Nasiona ogórków można wysiewać również wcześniej nawet w drugiej dekadzie kwietnia, wówczas należy przykryć rzędy agrowłókniną lub folią perforowaną, odkryć po 15 maja gdy minie ryzyko przymrozków. Zbiór ogórków rozpoczyna się w pierwszych dniach lipca i w sprzyjających warunkach może trwać do września.

    Uprawa pod osłonami: wysiew bezpośrednio do doniczek po 15 marca, ok 10 kwietnia rozsadę z doniczek wysadzamy pod osłony. Zbiory ogórków rozpoczynamy w końcu kwietnia – początku maja.

    Partenokarpia – wytwarzanie owoców, nasion bez zapylenia i zapłodnienia. Aby rośliny ogórka mogły wytworzyć owoce, ich kwiaty muszą być zapylone przez pszczoły. Odpowiednio prowadzona hodowla pozwoliła uzyskać odmiany ogórka partenokarpicznego, które tworzą owoce bez zapylenia przez pszczoły, z tendencją do wytwarzania owoców z małą ilością nasion lub owoców beznasiennych. Partenokarpiczne odmiany ogórków gruntowych są uprawiane pod osłonami w celu uzyskania w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec, ogórków do przetwarzania – bardzo wczesnego uzyskania „ogórków małosolnych”. Dla porównania ogórki gruntowe wysiane po 15 maja, w zależności od wczesności odmiany zaczynają owocować w lipcu.

    Quick View
X