Kapusta pekińska Bristol

Kapusta pekińska

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Kapusta pekińska Bristol

    2.67

    Brassica oleracea L.

    Odmiana wczesna, polecana do zbioru latem i jesienią. Tworzy jędrne, elipsowate, jasnożółto – zielone główki, o wadze 1,5-1,8 kg. Odmiana odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe. Polecana do uprawy na zbiór późnowiosenny i wczesnoletni oraz jesienny. Rośliny wytrzymują niewielkie przymrozki.

    Quick View
  • Kapusta pekińska Forco

    2.53

    Brassica rapa L.

    Odmiana wczesna (55-75 dni), polecana do uprawy i zbioru przez cały sezon egetacji (wiosną, latem i jesienią). Tworzy jędrne, beczułkowate, jasnozielone główki o wadze1,2-1,5kg, wysoce odporne na wybijanie w pędy kwiatostanowe. Kapustę pekińską można uprawiać z siewu wprost do gruntu lub przygotowując rozsadę. Na zbiór późnowiosenny i wczesnoletni wysiewać w marcu, kwietniu na palety, do doniczek lub wprost do gruntu. Na zbiór jesienny wysiewać w czerwcu – lipcu. Rośliny źle znoszą przesadzanie bez bryły korzeniowej. Uprawia się w rozstawie 30-40 x 30-40 cm. Rośliny wytrzymują niewielkie przymrozki. Kapusta pekińska może być spożywana w każdej fazie swego wzrostu na surowo, gotowana lub kwaszona. Wartość energetyczna 100g kapusty pekińskiej to 36 kcal.

    Quick View
X