Bakłażan – Oberżyna Nero

Nasiona warzyw

Wyświetlanie 1–40 z 197 wyników

  • Bakłażan – Oberżyna Nero

    2.81

    Solanum melongena L.

    Odmiana wczesna , tworzy owoce średniej wielkości, o maczugowatym kształcie w nasyconym ciemnofioletowym kolorze, bez kropek z silnym połyskiem. Miąższ owoców jest koloru jasno zielonkawego.

    Quick View
  • Bób Windsor Biały

    2.46

    Vicia faba L. 

    Odmiana średnio późna, plenna. Roślina wykształca strąki w ilości od 4 do 6 szt., w których znajdują się 3-4 nasiona. Zbiór nasion przeprowadzamy w tzw. fazie dojrzałości mlecznej tj. po 80 – 90 dniach licząc od momentu wschodów. Nasiona świeże są duże białe do zielonkawobiałych. Polecane są do bezpośredniego spożycia po ugotowaniu, zamrażania oraz konserwowania.

    Quick View
  • Brokuł Limba WYPRZEDANE

    0.00

    Brassica oleracea L.

    Odmiana wczesna, o okresie wegetacji 95-100 dni, doskonała do bieżącego spożycia i do krótkoterminowego przechowywania oraz do przetwarzania. Posiada zwartą budowę róży, bez tendencji do przerastania liśćmi. Ma krótki okres wegetacji co pozwala na jego uprawę w gruncie zarówno wiosną jak i jesienią jako poplon.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Alexis 10G

    2.25

    Beta vulgaris L.

    Odmiana średnio późna, o okresie wegetacji 130 dni, tworzy walcowate korzenie o średniej długości 21-26 cm. Korzenie pokryte są gładką i cienką skórką. Miąższ korzenia nie posiada charakterystycznych pierścieni, jest smaczny o charakterystycznym ciemnopurpurowym soczystym miąższu o wysokiej zawartości cukrów. Odmiana polecana jest do bezpośredniego spożycia i do przetwarzania. Odporna na choroby oraz wybijanie w pędy kwiatostanowe. Wysiew nasion wprost do gruntu od kwietnia do końca czerwca, w rzędy odległe 30-40 cm.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Bona 10G

    2.11

    Beta vulgaris L.

    Odmiana średnio późna, o okresie wegetacji 120 dni, okrągłym gładkim korzeniu, miąższ intensywnie czerwony bez jaśniejszych pierścieni.  Jest to odmiana, której uprawa pozwoli uzyskać bardzo duży plon korzeni bardzo wysokiej jakości z gładką skórką. Miąższ o dużej zawartości cukrów i betaniny -nie trzeba dosładzać. Może być również uprawiana na letni zbiór pęczkowy.

    Polecana do bezpośredniego spożycia, przetwarzania i do zimowego przechowywania. Na wczesny zbiór, zalecany jest wysiew nasion wprost do gruntu od początku kwietnia. Na zbiór jesienno-zimowy od połowy maja do końca lipca.

    Wąska rozeta liści oraz cienki ogonek chronią przed wchodzeniem chorób przechowalniczych -burak dobrze się przechowuje.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Bona 20g

    3.09

    Beta vulgaris L.

    Odmiana średnio późna, o okresie wegetacji 120 dni, okrągłym gładkim korzeniu, miąższ intensywnie czerwony bez jaśniejszych pierścieni.  Jest to odmiana, której uprawa pozwoli uzyskać bardzo duży plon korzeni bardzo wysokiej jakości z gładką skórką. Miąższ o dużej zawartości cukrów i betaniny -nie trzeba dosładzać. Może być również uprawiana na letni zbiór pęczkowy.

    Polecana do bezpośredniego spożycia, przetwarzania i do zimowego przechowywania. Na wczesny zbiór, zalecany jest wysiew nasion wprost do gruntu od początku kwietnia. Na zbiór jesienno-zimowy od połowy maja do końca lipca.

    Wąska rozeta liści oraz cienki ogonek chronią przed wchodzeniem chorób przechowalniczych -burak dobrze się przechowuje.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Czerwona Kula 2 10G

    2.39

    Beta vulgaris L.

    Odmiana plenna o okresie wegetacji 110-115 dni. Tworzy korzenie kuliste do kulistospłaszczonych o średnim skorkowaceniu skórki. Miąższ czerwony, pierścienie słabo zaznaczone. Polecana do bezpośredniego spożycia, przetwarzania i przechowywania.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Czerwona Kula 2 20g

    3.09

    Beta vulgaris L.

    Odmiana plenna o okresie wegetacji 110-115 dni. Tworzy korzenie kuliste do kulistospłaszczonych o średnim skorkowaceniu skórki. Miąższ czerwony, pierścienie słabo zaznaczone. Polecana do bezpośredniego spożycia, przetwarzania i przechowywania.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Okrągły Ciemnoczerwony 10G

    2.25

    Beta vulgaris L.

    Odmiana plenna polecana do uprawy pod kątem przechowywania korzeni zimą. Może być również uprawiana na letni zbiór pęczkowy. Tworzy korzenie kuliste do kulistospłaszczonych z lejkowatą nasadą, pokryte ciemnoczerwoną skórką Miąższ o dużej zawartości cukrów i betaniny, o słabo zaznaczonych pierścieniach.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Okrągły Ciemnoczerwony 20g

    3.09

    Beta vulgaris L.

    Odmiana plenna polecana do uprawy pod kątem przechowywania korzeni zimą. Może być również uprawiana na letni zbiór pęczkowy. Tworzy korzenie kuliste do kulistospłaszczonych z lejkowatą nasadą, pokryte ciemnoczerwoną skórką Miąższ o dużej zawartości cukrów i betaniny, o słabo zaznaczonych pierścieniach.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Opolski

    1.97

    Beta vulgaris L.

    Odmiana późna o okresie wegetacji ok. 120 dni, plenna. Tworzy korzenie cylindryczne, do połowy zagłębione w ziemi, o słabym skorkowaceniu skórki. Miąższ ciemnopurpurowy, delikatny i smaczny. Pierścienie na ogół‚ niewidoczne. Odmiana plenna polecana do bezpośredniego spożycia, przechowywania korzeni zimą oraz przetwarzania.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Opolski 20G

    3.05

    Beta vulgaris L.

    Odmiana późna o okresie wegetacji ok. 120 dni, plenna. Tworzy korzenie cylindryczne, do połowy zagłębione w ziemi, o słabym skorkowaceniu skórki. Miąższ ciemnopurpurowy, delikatny i smaczny. Pierścienie na ogół‚ niewidoczne. Odmiana plenna polecana do bezpośredniego spożycia, przechowywania korzeni zimą oraz przetwarzania.

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Renova

    2.25

    Beta vulgaris L.

    Odmiana średnio późna do późnej, okres wegetacji 130 dni, korzeń walcowaty bez charakterystycznych  pierścieni, smaczny o charakterystycznym ciemnoczerwonym soczystym miąższu o wysokiej zawartości cukrów. Odmiana polecana jest do bezpośredniego spożycia i do przetwarzania. Odporna na choroby oraz wybijanie w pędy kwiatostanowe. Wysiew nasion wprost do gruntu od kwietnia do końca czerwca, w rzędy odległe 30-50 cm.

     

     

     

    Quick View
  • Burak ćwikłowy Renova 20g

    3.09

    Beta vulgaris L.

    Odmiana średnio późna do późnej, okres wegetacji 130 dni, korzeń walcowaty bez charakterystycznych  pierścieni, smaczny o charakterystycznym ciemnoczerwonym soczystym miąższu o wysokiej zawartości cukrów. Odmiana polecana jest do bezpośredniego spożycia i do przetwarzania. Odporna na choroby oraz wybijanie w pędy kwiatostanowe. Wysiew nasion wprost do gruntu od kwietnia do końca czerwca, w rzędy odległe 30-50 cm.

     

     

     

    Quick View
  • Cebula Avalon

    2.25

    Allium cepa L.

    Odmiana średnio wczesna o okresie wegetacji 125-130 dni. Tworzy cebule o masie około 115 g, pokryte białą łuską z miąższem o łagodnym smaku. Odmiana polecana do uprawy z przeznaczeniem cebul do bezpośredniego spożycia w miarę dorastania jak również do niedługiego przechowywania.

    Quick View
  • Cebula Globo

    4.07

    Allium cepa L.

    Odmiana późna, o okresie wegetacji 170 – 175 dni, polecana do uprawy z rozsady. Przy uprawie z rozsady (siew na początku lutego) tworzy cebule o masie 700-1000 g. (przy siewie bezpośrednim do gruntu tworzy cebule o masie 200-300 g).Zgrubienia duże, szeroko owalne, łuska koloru słomkowożółtego. Odmiana sałatkowa bardzo smaczna polecana do bezpośredniego spożycia. Wysiew od końca marca do końca kwietnia w rzędy co 30cm. Głębokość siewu 1-2 cm.

    Quick View
  • Cebula Grenada

    2.67

    Allium cepa L.

    Odmiana średnio wczesna, o okresie wegetacji 110-115 dni. Tworzy cebule o masie około 145 g, pokryte łuską koloru karmazynowego. Łuska jest ciemniejsza i bardziej lśniąca niż u odm. Karmen. Cebule w przekroju poprzecznym mają biały miąższ z kołami w kolorze karmazynowym. Polecana do uprawy z nasion oraz dymki. Odmiana nadaje się do spożycia w miarę dorastania jak również do przechowywania.

    Quick View
  • Cebula siedmiolatka Bajkal

    1.97

    Allium fistulosum L.

    Odmiana wczesna o delikatnym smaku, polecana do zbioru liści w postaci pęczków. Tworzy białe zgrubienia, przechodzące w zielony, soczysty i delikatny szczypior, który w pierwszym roku uprawy (roku wysiewu) otrzymujemy latem, zaś w latach następnych już od bardzo wczesnej wiosny.

    Quick View
  • Cebula siedmiolatka Entita

    2.25

    Allium fistulosum L.

    Odmiana średnio wczesna , wysiana wiosną nadaje się do zbioru już po 70 dniach, wysiana latem po 55 dniach. Polecana do wysiewu od wczesnej wiosny do połowy lipca. Odmiana jednopędowa o ciemnozielonych wzniesionych liściach. Doskonała do zbioru liści oraz zbioru pęczkowego. Jest odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe.

    Quick View
  • Cebula Tandem

    2.25

    Allium cepa L.

    Odmiana średnio późna, o okresie wegetacji 130-135 dni, tworzy zgrubienia okrągłe o masie 150g, z łuską żółto brązową. Odmiana polecana do spożycia w miarę dorastania  i do przechowywania, odporna na uszkodzenia mechaniczne. Wysokie plonowanie. Wysiew od końca marca do końca kwietnia w rzędy co 20-30 cm. Głębokość siewu 1-2 cm.

    Quick View
  • Cebula Tosca WYPRZEDANE

    0.00

    Allium cepa L.

    Odmiana średnio późna, o okresie wegetacji 130-135 dni, plenna, tworzy cebule o wydłużonym kształcie, średnicy 5cm, długości 14-17cm i masie ok. 150g. Cebule okrywa żółto – brązowa łuska. Taki kształt cebuli pozwala na bardzo wygodne krojenie cebuli w równej wielkości plastry i ogranicza ilość odpadów do minimum przy obieraniu -krojeniu cebuli.

    Odmiana polecana do spożycia w miarę dorastania i bardzo długiego przechowywania.

    Quick View
  • Dynia olbrzymia Golias WYPRZEDANE

    2.25

    Cucurbita maxima Duchesne

    Odmiana o pokroju płożącym, zalecana rozstawa  uprawy 200x200cm. Dynia o wyjątkowo dużych owocach, osiąga wagę18-30 kg, w przypadku uprawy intensywnej nawet do 70 kg. Miąższ pomarańczowy, ładny osiąga grubość 5-8 cm. Odmiana odpowiednia do przygotowywania przetworów jak również do celów paszowych. Polecana do uprawy z bezpośredniego siewu do gruntu jak i z rozsady. Wysiew nasion w końcu kwietnia do doniczek lub w maju do gruntu w rozstawie 200x200cm, po 2-3 nasiona w jednym miejscu. Po wschodach pozostawić w jednym miejscu jedną roślinę. Najlepiej rośnie na glebach żyznych.

    Wysiew (rozsada) IV; (grunt) V
    Sadzenie rozsady poł‚. V
    Rozstawa 200x200cm
    Zbiór  IX/X
    Quick View
  • Dynia olbrzymia Rouge vif d’Etampes WYPRZEDANE

    0.00

    Cucurbita maxima Duchesne

    Odmiana o typie wzrostu płożącym, tworzy owoce o masie od 7-15 kg, okrągłe i mocno spłaszczone, z żebrowaniem, pomarańczową skórką i miąższem żółtopomarańczowym. Owoce po zebraniu można przechowywać do 3 miesięcy. Miąższ polecany jest do przerobu, jako dodatek do zup, do dżemów, do marynowania i konserwowania. Owoce tej odmiany bardzo często kupowane są dla walorów ozdobnych.

    Quick View
  • Dynia olbrzymia Uchiki Kuri WYPRZEDANE

    0.00

    Cucurbita maxima Duchesne

    Zwana najczęściej dynią Hokkaido to odmiana o okresie wegetacji 115 dni od siewu, zalecany termin wysiewu po 15 maja. Rośliny o typie wzrostu płożącym, tworzą do 2-3 owoców. Dynie są dość twarde, okrągłe o ciężarze do 1,5 kg z ciemnopomarańczową skórka i mocno pomarańczowym, suchym, ciemnożółtym miąższu, o kasztanowym smaku. Zalicza się do najbardziej lubianych dyń jadalnych. Przy przygotowywaniu z niej potraw nie trzeba obierać skórki. Znakomita na zupę krem oraz do pieczenia.

    To niezwykle cenna dynia ze względu na wysoki poziom witaminy A oraz karotenu. Może być długo przechowywana, co pogłębia jej walory smakowe.

    Quick View
  • Dynia piżmowa – nowość Muscat de Provence

    2.39

    Cucurbita moschata

    Roślina jednoroczna o okresie wegetacji ok 135 dni, silnie rosnąca, o pędach płożących się przy pomocy wąsów czepnych. Tworzy dynie o ciężarze od 3 do 8 kg, żebrowane, płaskim kształcie z ciemno zieloną lub zielono pomarańczową skórką. Jedna roślina tworzy od 2 do 5 owoców. Jest bardzo charakterystyczna i ciężko ją pomylić z innymi dyniami.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – cukinia Goldena

    2.11

    Cucurbita pepo L.

    Roślina o pokroju krzaczastym, słabo rozgałęzionym. Młode owoce są jasnożółte z charakterystycznymi białymi śladami z lekkim połyskiem. Dojrzałe owoce są jasnopomarańczowe, walcowate średniej długości do długich. Cukinię można uprawiać z siewu wprost do gruntu lub z rozsady. Wysiew nasion w końcu kwietnia do doniczek lub w maju do gruntu w rozstawie 100×80-100cm, po 2-3 nasiona w jednym miejscu. Po wschodach pozostawić w jednym miejscu jedną roślinę.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – Cukinia Nefertiti

    2.25

    Cucurbita pepo L.

    Roślina o pokroju krzaczastym. Młode owoce są średnio zielone do ciemnozielonych, bez kropek z lekkim połyskiem. Dojrzałe owoce są ciemnozielone walcowate, średniej długości do długich. Cukinię można uprawiać z siewu wprost do gruntu lub z rozsady. Wysiew nasion w końcu kwietnia do doniczek lub w maju do gruntu w rozstawie 100×80-100cm, po 2-3 nasiona w jednym miejscu. Po wschodach pozostawić w jednym miejscu jedną roślinę.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – cukinia Paladin mieszaniec

    2.67

    Cucurbita pepo L.

    Roślina o pokroju krzaczastym z bez rozgałęzień. Młode owoce są średnio żółte z lekkim połyskiem. W pełni dojrzały owoc jest średniej długości, walcowaty, średnio ciemnożółty. Przy uprawie cukinii nastawionej na uzyskiwanie młodych owoców do 20 cm, z jednej rośliny można otrzymać ok. 40 owoców. Pamiętać należy o prowadzeniu sukcesywnych zbiorów. Jeżeli pozostawiać będziemy młode owoce do dorośnięcia, wtedy z jednej rośliny uzyskamy mniejszą liczbę owoców. Odmiana ta jest także polecana do uprawy w tunelu foliowym i pod włókniną.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – cukinia Tapir

    2.25

    Cucurbita pepo L.

    Roślina o pokroju krzaczastym z pół wzniesionymi łodygami. Młode owoce są średnio zielone do ciemnozielonych z charakterystycznymi białymi paskami i żebrowaniem z lekkim połyskiem. Dojrzałe owoce są ciemnozielone beczułkowate średniej długości do długich.

    Cukinię można uprawiać z siewu wprost do gruntu lub z rozsady. Wysiew nasion w końcu kwietnia do doniczek lub w maju do gruntu w rozstawie 100×80-100cm, po 2-3 nasiona w jednym miejscu. Po wschodach pozostawić w jednym miejscu jedną roślinę.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – cukinia Terminator mieszaniec

    2.67

    Cucurbita pepo L.

    Roślina o pokroju krzaczastym z bez rozgałęzień. Młode owoce są ciemno zielone z lekkim połyskiem. W pełni dojrzały owoc jest średniej długości do długiego, walcowaty, bardzo ciemnozielony. Przy uprawie cukinii nastawionej na uzyskiwanie młodych owoców do 20 cm, z jednej rośliny można otrzymać ok. 40 owoców. Pamiętać należy o prowadzeniu sukcesywnych zbiorów. Jeżeli pozostawiać będziemy młode owoce do dorośnięcia, wtedy z jednej rośliny uzyskamy mniejszą liczbę owoców. Odmiana ta jest także polecana do uprawy w tunelu foliowym i pod włókniną.

    Quick View
  • Dynia zwyczajna – cukinia Wanda WYPRZEDANE

    2.25

    Cucurbita pepo L.

    Roślina krzaczasta, bezrozłogowa. Młode owoce są jasnozielone. W pełni dojrzałe owoce są  średniej długości, walcowate i żebrowane. Kabaczek można uprawiać z siewu wprost do gruntu oraz z rozsady. Wysiew nasion w końcu kwietnia do doniczek lub w maju do gruntu w rozstawie 100×80-100cm, po 2-3 nasiona w jednym miejscu. Po wschodach pozostawić w jednym miejscu jedną roślinę.

    Quick View
  • Fasola Berggold WYPRZEDANE

    0.00

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana bardzo wczesna o okresie wegetacji 58-61 dni, plenna. Tworzy rośliny średnio wysokie (45-50 cm), krzaczaste ze strąkami osadzonymi w środkowej części. Strąki są intensywnie żółte, proste, bez przewężeń, długości 13-14 cm, okrągłe w przekroju, mięsiste, bezwłókniste i bardzo smaczne. Plonuje na poziomie 22-24 t/ha. Przeznaczona na jest do bezpośredniego spożycia oraz przetwarzania,  zamrażania. Odporna na wirus zwykłej mozaiki fasoli, antraknozę. Rośliny nie wylegają i są odporne na niesprzyjające warunki pogodowe.

    Doskonała odmiana do najwcześniejszych upraw pod osłonami i w gruncie. W wiosennych uprawach przykrycie folią przyśpiesza zbiór. Nasiona wysiewamy po 15  maja do końca maja, w rzędy co 30-40 cm, na głębokość 4-6 cm. Zbyt gęste wschody należy przerwać pozostawiając rośliny w rzędzie co 8-10 cm. Wymaga gleby żyznej, zasobnej w wilgoć oraz miejsc nasłonecznionych.

    Siew połowa V
    Głębokość 4-6 cm
    Rozstawa 30-40 x 30 cm
    Zbiór polowa VII-VIII/X
    Quick View
  • Fasola Casablanka

    2.59

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana średnio późna o okresie wegetacji 79 dni. Tworzy strąki o długości ok 16cm, gładkie, ciemnozielone z połyskiem. na 1 kg przypada ok 270 strąków więc odmiana jest bardzo plenna. Wymaga gleby żyznej, wilgotnej, nasłonecznionego stanowiska. Nasiona wysiewamy po 15 maja do połowy czerwca w rzędy co 30-40 cm, na głębokość ok 4-6 cm.

    Quick View
  • Fasola na suche nasiona Aura WYPRZEDANE

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana karłowa odporna na choroby i wyleganie, wczesna, bardzo plenna, Nasiona w strąkach dojrzewają równomiernie tworząc, nasiona średniej wielkości, przydatne do spożycia po ugotowaniu. Nasiona są białe owalnie wydłużone. Masa 1000 suchych nasion wynosi od 450 do 500g.

    Quick View
  • Fasola wielkokwiatowa Riposta WYPRZEDANE

    0.00

    Phaseolus coccineus L.

    Odmiana karłowa, biczykowa do uprawy na suche duże nasiona (wielkość nasion jak u odmiany Piękny Jaś) . Rośliny dorastają do wysokości 40-50 cm. Kwiaty białe, które tworzą strąki o długości 14 cm, szerokie i słabo wygięte. Nasiona są cylindryczne, duże ( masa 1000 nasion 1500-1700 g), białe ze połyskiem. Odmiana plenna, polecana do uprawy amatorskiej oraz przemysłowej, nie wymaga podpór.

    Quick View
  • Fasola zwykła – karłowa Jagusia

    2.59

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana szparagowa średnio wczesna, przeznaczona na zbiór świeżych strąków, które polecane są do bezpośredniego spożycia i przetwarzania (mrożenia i konserwowania). Strąki są zielone, proste, bezwłókniste o długości 12-14 cm, stopniowo dojrzewające, wyjątkowo smaczne bez tendencji do przejrzewania. Nasiona ukryte w strąkach są barwy ciemnobordowej, Wysokie osadzenie strąków na roślinie uniemożliwia ich kontakt z podłożem, korzystnie wpływając na ich zdrowotność. Polecana jest do wielokrotnego zbioru ręcznego w uprawie standardowej, z siewu do gruntu od połowy maja.

     

    Quick View
  • Fasola zwykła – karłowa Korona

    2.59

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana szparagowa bardzo wczesna przeznaczona na zbiór świeżych strąków. Wytwarza strąki bezwłókniste o długości 9-10 cm, proste, mięsiste, intensywnie żółte z połyskiem, stopniowo dojrzewające. Rośliny dorastają do wysokości 26-35 cm, są sztywne i zwarte. Polecana jest do wielokrotnego zbioru ręcznego zarówno w uprawie standardowej z siewu  od połowy maja do gruntu, jak w uprawie przyspieszonej (wczesną wiosną) w tunelu lub pod agrowłókniną, co umożliwia pierwsze zbiory strąków na początku marca. Zebrane strąki możemy przeznaczyć do bezpośredniego spożycia, przetworzenia w tym zamrażania.

    Quick View
  • Fasola zwykła – karłowa Majorka

    2.59

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana średnio późna, tworzy strąki bezwłókniste, grube, mięsiste, proste o długości 15-16 cm, o ciemnozielonej barwie. Skoncentrowany czas dojrzewania strąków pozwoli nam osiągnąć w jednym czasie duży plon, a tym samym w krótkim czasie przerobić uzyskane strąki tj. zamrozić w całości lub pokrojone albo zakonserwować w słoikach. Rośliny dorastają do wysokości 55 cm, są sztywne, zwarte i mają silny system korzeniowy. Odmiana polecana jest do uprawy standardowej z siewu od połowy maja do gruntu. Odmiana odporna na antraknozę, tolerancyjna wobec bakteriozy.

    Quick View
  • Fasola zwykła – karłowa Odir WYPRZEDANE

    0.00

    Phaseolus vulgaris L.

    Odmiana średnio wczesna,  płaskostrąkowa w typie Romano i polskiej odmiany Wstęga o niezwykle intensywnym żółtym zabarwieniu strąków. Rośliny dorastają do wysokości ok. 45 cm tworzą strąki wysoko osadzone, ciemnożółte, płaskie długości 14 cm i szerokości ok. 2 cm, bez łyka. Bardzo atrakcyjna i plenna odmiana przeznaczona jest do uprawy w tunelach foliowych (w celu uzyskania wczesnych zbiorów) oraz do standardowej uprawy w gruncie. Strąki polecane są do bezpośredniego spożycia i do przetwarzania (konserwowania, zamrażania). Odporna na wirus zwykłej mozaiki fasoli, antraknozę, bakteriozę obwódkową fasoli.

    Quick View
X