Kapusta włoska Blistra mieszaniec F1 0,5g

2.40

Brassica oleracea L.

Termin siewu do inspektu : III – IV
Termin wysadzenia do gruntu : V – VI
Rozstaw : 60 x 50-60 cm
Termin zbioru : VIII – X

Odmiana późna o okresie wegetacji od wysadzenia rozsady do gruntu 105-110 dni. Polecana do zbioru latem i jesienią, doskonała na przetwory, polecana do bezpośredniego spożycia jak również do przechowywania. Tworzy głowy średniej wielkości, okrągłe ciemnozielone dobrze zamknięte, liście drobno pomarszczone.

Kapustę włoską uprawia się z rozsady. Nasiona wysiewa się w marcu lub kwietniu pod osłony, rozsadę wysadza się na miejsce stałe w połowie maja do połowy czerwca w rozstawie 60-67,5×50-70cm. Zbiór można przeprowadzać od sierpnia do października.

Kapusta włoska zawiera wiele witamin, składniki mineralne i błonnik. Jest smaczna i delikatna. Warzywo zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A, mnóstwo witaminy C i E oraz wapnia i potasu. Znajduje się w niej również żelazo i magnez. Kapustę warto również jeść ze względu na zawartość silnych przeciwutleniaczy – antocyjanów zmniejszających ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz nowotworów.

Nasza Firma jest pod stałą opieką Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, dzięki czemu oferujemy Państwu produkt najwyższej jakości z wysoką siłą kiełkowania i długim terminem przydatności do wysiewu.

Opis

Na opakowaniu zamieszczono wszystkie niezbędne wiadomości na temat uprawy, jak również wskazówki dotyczące terminu przydatności jego nasion do siewu.
Nasze nasiona są nasionami dla profesjonalistów. Wszystkie nasiona warzyw i ziół w Naszej ofercie powstały w wyniku tradycyjnej hodowli i pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych upraw z Polski i Zagranicy.