Dynia piżmowa Waltham Butternut 2g

2.90

Cucurbita moschata

Pyszny słodko-orzechowy smak !!!

Termin siewu do inspektu : III – IV
Termin wysadzenia do gruntu : V – VI
Rozstaw : 100 x 150 cm
Termin zbioru : IX – X

Warzywo o wysokiej zawartości białka, węglowodanów, składników mineralnych i beta-karotenu. Wyróżnia ją możliwość długiego przechowywania ( 3-4 miesiące ). Dla szybszego kiełkowania nasiona można namoczyć. Wymaga podłoża dobrze przepuszczalnego umiarkowanie wilgotnego, żyznego, bogatego w próchnicę. Ceniona za swoje walory kulinarne.

Dynia piżmowa jest źródłem potasu i witaminy B6. Warto ją jeść w okresie jesiennym, ponieważ ma właściwości wzmacniające odporność organizmu. To także źródło antyoksydantów i przeciwutleniaczy, tak więc ma również pozytywny wpływ na stan skóry. Ma bardzo mało tłuszczu.

Nasza Firma jest pod stałą opieką Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, dzięki czemu oferujemy Państwu produkt najwyższej jakości z wysoką siłą kiełkowania i długim terminem przydatności do wysiewu.

 

Brak w magazynie

Opis

Na opakowaniu zamieszczono wszystkie niezbędne wiadomości na temat uprawy, jak również wskazówki dotyczące terminu przydatności jego nasion do siewu.
Nasze nasiona są nasionami dla profesjonalistów. Wszystkie nasiona warzyw i ziół w Naszej ofercie powstały w wyniku tradycyjnej hodowli i pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych upraw z Polski i Zagranicy.