Jaki jest podział ziół i warzyw?

Podział warzyw :

  • Korzeniowe (marchew, pietruszka, seler, burak, pasternak, chrzan, skorzonera, salasefia)
  • Owocowe ( pomidor, ogórek, papryka, cukinia, dynia, bakłażan)
  • Kapustne ( Kapusta biała, czerwona, pekińska, włoska, brukselska, kalafior, brokuł, jarmuż, kalarepa)
  • Liściowe (szpinak, sałata, szczaw, boćwina, rzeżucha, seler naciowy)
  • Cebulowe (czosnek, cebula, por, szczypior)
  • Strączkowe (fasola, bób, groch, ciecierzyca, soja)
  • Rzepowate (rzepa, rzodkiew, rzodkiewka, brukiew)
  • Inne ( kukurydza, szparag, karczoch, koper włoski, rabarbar)

burak

Podział ziół

  • Jednoroczne
  • wieloletnie
l1000722

l1000722